19. 7. 2024

Odvaha, Přátelství a Bezpečnost: Druhý ročník Příměstského Tábora Kocoura Preventisty přinesl nezapomenutelné dobrodružství

Hasičská zbrojnice SDH Poděbrady - Velké Zboží se stala místem, kde se od 15. do 19. července rozvíjela odvaha, přátelství a nezapomenutelné zážitky během druhého ročníku příměstského tábora Kocoura Preventisty. Děti se nejen bavily, ale také se naučily cenné dovednosti v oblasti první pomoci a krizového řízení.

  • Kocourův deník
II. ročník příměstského tábora - zájezd do nemocnice

Program tábora byl nabitý aktivitami, které rozvíjely týmového ducha, tvořivost a praktické dovednosti. Děti se zúčastnily týmových her, kulinářských soutěží, výletů a večerního táboráku s písničkami, který přinesl kouzlo přátelství a sdílených zážitků. Jedním z vrcholů byla návštěva Nemocnice Nymburk, kde se děti seznámily s reálným prostředím zdravotnických zařízení a pochopily důležitost rychlého jednání v krizových situacích.

Předseda spolku Zachraň život, Mgr. Tomáš Ulrich, vyjádřil svou vděčnost: „Je pro nás velkou ctí, že nám rodiče svěřili své děti, a velkou radost nám přináší sledovat, s jakým nadšením děti objevují nové dovednosti a poznávají význam prevence a bezpečnosti. Děkuji vám všem za pět nezapomenutelných dní plných radosti a učení. Vaše důvěra je pro nás nesmírně důležitá.“

Tábor byl navržen tak, aby děti nejen získaly nové poznatky, ale také si užily spoustu zábavy v bezpečném a podporujícím prostředí. Naše aktivity vedli zkušení instruktoři a záchranáři, jejichž vášeň pro vzdělávání a pomáhání byla inspirací pro všechny zúčastněné.

Důležitost prevence a bezpečnosti o prázdninách byla klíčovým tématem letošního tábora, a my se těšíme, že se s vámi podělíme o radostné okamžiky prostřednictvím fotografií, které jsou k vidění v naší galerii na webových stránkách.

S radostí také oznamujeme, že ke konci roku 2024 bude zveřejněn termín konání třetího ročníku tábora pro rok 2025. Těšíme se na nové dobrodružství s našimi malými hrdiny!